Arhiva

ZAVIRITE NA ČAS HEMIJE!

ZAVIRITE NA ČAS HEMIJE!

Budući forenzičari, učenici odeljenja I-9 Hemijsko-tehnološke škole, odlučili su da razbiju mit o tome da je hemija bauk, i dokažu suprotno - izuzetno zanimljiv predmet! A šta je bolji pokazatelj od časova vežbi čiji su sastavni deo ogledi i eksperimenti. Kako bi pokazali i prikazali šta su naučili, učenici su odlučili da svake dve nedelje snimaju kratke video-priloge koje će objavljivati na sajtu škole, kao i instagram stranici. Zavirite na časove vežbi iz opšte i neorganske hemije

- Tehničari operativne forenzike na jednom od časova upoznali su se sa bazama – kako se one dobijaju i koje su im osobine. Jedan način dobijanja baze snimila je i snimak uredila Sanela Francišković, dok je ogled dobijanja baze izveo Luka Popović, uz asistenciju Lea Čupaka. U laboratoriju poziva Dalibor Svoboda – objašnjava prof. Nataša Nikolovski.

Za sada postoje dva video snimka, još dva su na čekanju, a i farmaceutima je predloženo da časove vežbi analitičke hemije takođe predstave na ovaj način, što je oberučke prihvaćeno!

- Cilj je da se predstavi šta je zapravo hemija – ne samo ono što si naučio na času, nego i njena praktična primena. Nadamo se da će naša poruka stići do što većeg broja ljudi… - ističe prof. Nikolovski.

 https://youtu.be/N5uIXGhVgL0