Arhiva

USPEH MLADIH MATEMATIČARA

USPEH MLADIH MATEMATIČARA

Dva učenika Hemijsko-tehnološke škole: Dunja Drobac i Luka Ivković, plasirali su se na okružno takmičenje iz matematike, koje će se održati 20. februara, u Tehničkoj školi „Ivan Sarić“. Plasman na viši rang obezbedili su rezultatom postignutim na opštinskom takmičenju, održanom 5. februara, takođe u Tehničkoj školi.

- Posle bivših učenica Hemijsko-tehnološke škole Ive Toković i Marije Kovač, učenici odeljenja I-9 prekidaju pauzu i uz pohvalnicu plasiraju se na okružno takmičenje. Učestvovao je i učenik Aleksandar Veličić iz istog odeljenja, i svo troje pokazali su znanje u jakoj, tačnije najjačoj konkurenciji, jer su se takmičili sa gimnazijalcima i učenicima Tehničke škole – ističe profesor Mensur Tahiri, koji je đake i pripremao za takmičenje.

Zadaci su obuhvatili više oblasti, od kojih je kombinatorika jedna od najzastupljenijih i učenicima najinteresantnijih.

- Naravno da i Dunja i Luka i Aleksandar imaju peticu iz matematike, a još važnije je da su sami želeli da učestvuju na takmičenju! Neki se „razbeže“ kada vide zadatke, a ovi su hrabro ostali. Za opštinsko takmičenje pripreme su se odvijale u školi, a za okružno ćemo se nalaziti i snalaziti preko „Timsa“, to smo se već dogovorili – dodaje prof. Tahiri.

A da je reč ne samo o mladim matematičarima, već o deci koja kriju i druge talente, dokaz je nedavno učešće ovih učenika na priredbi povodom školske slave, gde su, uz pomoć profesorke Gordane Jurić Veselinović, lepo kazivali prigodan tekst i – zaslužili aplauze.