Sve aktuelnosti

UPOZNAJ SVET MATERIJALA!

Zanimljivo predavanje „Inženjeri materijala ili svakodnevni Fića i Feđa?“ i različite radionice (na temu zaštite kulturnog nasleđa - Da prošlost ostane u budućnosti; Nanotehnologija: mali svet ali velika nauka i Polimeri: lanci koji spajaju svet) održani su u ponedeljak, 11. decembra, u Hemijsko-tehnološkoj školi. Tim povodom, ovaj put u ulozi predavača (a do pre nekoliko godina učenica) školu su posetile Iva Toković i Marija Kovač, ispred Tehnološkog fakulteta Novi Sad.

  • Grupa studenata i zaposlenih sa Tehnološkog fakulteta - katedra za inženjerstvo materijala, posetila je Hemijsko-tehnološku školu. Tom prilikom, Marija Kovač održala je naučno-popularno predavanje o inženjerstvu materijala, nakon čega su učenici imali priliku da se upoznaju sa keramičkim polimernim materijalima kroz tri radionice – objašnjava Iva Toković.

Bivče učenica Hemijsko-tehnološke škole (danas na doktorskim studijama, dobitnice brojnih nagrada i priznanja – ponos škole i roditelja), izrazile su zadovoljstvo što su posetile ustanovu u kojoj su provele četiri lepe godine i stekle osnovu za nastavak školovanja:

  • Bilo nam je veoma drago što smo posetile školu i naše profesore. Prisetile smo se naših srednjoškolskih dana i upoznale „neke nove klince“ sa delićem onoga čime se danas bavimo.