Arhiva

U “DIGITALNOJ EKSPEDICIJI”

U “DIGITALNOJ EKSPEDICIJI”

Učenici Hemijsko-tehnološke škole, posetili su karavan “Digitalna ekspedicija” koji se u subotu, 23. oktobra, zaustavio se i u našem gradu, svojoj desetoj stanici. U samom centru grada Subotičani su imali priliku da se upoznaju sa elektronskim javnim uslugama koje su dostupne na sajtu eUprave, principima elektronske trgovine i osnovama bezbednog korišćenja društvenih mreža, kao i ostalim pogodnostima digitalnog prostora.

- Prisustvovali smo predavanju o digitalnoj pismenosti, takmičili se i naučili da digitalni svet, posebno društvene mrežne, ne pružaju istinitu sliku. Najvažniji je broja “lajkova”, pregleda… Saznali smo na koji način bezbedno možemo da koristimo društvene mreže i da na broj telefona 19833 možemo da prijavimo moguće zloupotrebe – rekli su učenici odeljenja II-11, dodajući da je poseta karavanu istovremeno bila korisna i zanimljiva.

Projekat se realizuje uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Kancelarije za IT i eUpravu, i u partnerstvu sa programom “Nova pismenost” - koji zajedno realizuju Američka agencija za međunarodni razvoj USAID i Propulsion.