Učenici pišu

Učenici pišu: VOLI POZORNICU I NA NJOJ UŽIVA!

Razgovarali smo sa Nikolinom Crnković, učenicom odeljenja III-15 Hemijsko-tehnološke škole, koja je pre devet godina otkrila svoj talenat - folklor. U ovom hobiju uživa i voli binu. Folklor igra u Hrvatskom kulturnom centru „Bunjevačko kolo“. Omiljene su joj Šopske igre. Baveći se folklorom, stekla je mnogo prijatelja sa kojima putuje na razne destinacije. Nikolinino omiljeno putovanje bilo je u avgustu prošle godine u Vodnjan, na more.

Nikolina je uporna, nakon škole ide na probe i nikada nije pomislila da odustane! Priznaje da je ponekad teško, ali odustajanje nikad nije rešenje. Raduje se svim budućim putovanjima i nastupima. Srećna je što je baš tu, jer je folklor ispunjava.

Nikolina se opredelila za smer - tehničar modelar odeće i u njemu se pronalazi. Odmalena gleda mamu kako šije i tu je dobila inspiraciju da se opredeli za ovaj poziv i ovu školu. Dopada joj se što je profil kreativan, pun mogućnosti. Sa osmehom nam je rekla da ima priliku da u školi sebi sašije neki odevni predmet! Posle srednje škole planira da nastavi ovim pravcem i svima toplo preporučuje ovaj smer.

Želimo Nikolini puno uspeha u daljem školovanju!                                        

                                                            Teodora Dožai III-15