Sve aktuelnosti

TRI HILJADE PERECA ZA JEDAN DAN!

Budući pekari, učenici odeljenja II-5 Hemijsko-tehnološke škole, posebno će pamtiti jedan dan praktične nastave. Radni zadatak: proizvodnja pekarskih proizvoda i Fidelinka Pekara “Don Don” doo Subotica. Vreme: četvrtak, 26. januar.

  • U pitanju je blok nastava koju smo iskoristili da pomognemo poslodavcu (kod koga pet učenika odlaze dva puta nedeljno na praktičnu nastavu). Za jedan dan trebalo je da ručno pripreme šest hiljada (komada) pereca, naručenih za sledeći dan! Učenici su radili šest sati i zajedno sa radnicima firme ručno napravili više od tri hiljade komada. Deca su radila sa voljom i uz osmehe – ističe profesorka Jadranka Išpanović.

Pošto je, po rečima odeljskog starešine, reč o vrednoj, poštenoj i dobroj deci, objavljujemo i njihova imena: Marjan Katančić, Dario Sabo, Davor Sabo, Janoš Sivić, Antonia Vukelić, Nikola Moravčić, Igor Saulić, David Torma, Nikola Davčik, Danijel Roštaš, Dominik Kokolovec, Nataša Beneš, Daria Baraković, Igor Sili i Vedrana Drača.

  • O njihovom talentu i pekarskom umeću uveliko se priča po školi, hvale stižu od strane profesora stručnog predmeta, školskog pekara, a sada je to potvrdio i poslodavac – naglašava prof. Išpanović, dodajući da su na kraju radnog dana učenici (iako vidno umorni), zaključili da im je šest sati zajedničkog rada prošlo kao jedan školski čas!
  • Na kraju radnog dana vladalo je veliko zadovoljstvo postignutim rezultatom. Kao njihov razredni starešina, ponosna sam na njih i sigurna u njihov uspeh u radu i životu… - zaključuje prof. Jadranka Išpanović.