Sve aktuelnosti

STVARAMO USPOMENE

Na početku školske godine odeljenjski starešina odeljenja I-15 Ana Žigmanov Vuković, predložila je učenicama da na časovima ČOS-a uređujuju spomenare - zajednički stvaraju uspomene. Učenice su ovu ideju radosno prihvatile, i tako već pola godina u ovom odeljenju budućih tehničara-modelara odeće, niču spomenari koji će se čuvati i listati godinama!

  • Osim “ozbiljnih tema” kojima smo posvećeni, čas organizujemo i tako da se drugarice međusobno upisuju jedna drugoj u spomenare. Takođe, lepimo i fotografije koje izradimo sa zanimljivih događaja tokom školske godine. Tako smo sada, kada je padao prvi sneg, izašle da se fotografišemo – zajedno smo obišle grad okićen za praznike i to zabeležile u  spomenare. Za mene su ovi časovi divni! Obrađujemo teme, negujemo druženje, upoznajemo se bolje, zabavno je – ističe prof. Ana Ž. Vuković. 

Oživevši nekadašnji običaj “upisivanja u spomenar”, učenice odeljenja I-15 oduševljeno su prihvatile ideju koja vraća u detinjstvo i školske dane, čineći ih živima i kada godine prođu…