Sve aktuelnosti

PREZENTACIJA POSLASTIČARSKOG PROGRAMA

U poslastičarnici Hemijsko-tehnološke škole u ponedeljak, 17. novembra, održana je više nego zanimljiva (i ukusna!) prezentacija poslastičarskog programa „Master Martini“ (Italija), koju je vodio poslastičar Dragan Stojmenović. Prezentaciji su prisustvovali učenici odeljenja III-4 (budući poslastičari), profesori: Gabrijela Korom, Zita Bunford, Anita Terežak, Teodora Varga, Brankica Bajagić, Danijela Mutabdžija, Mirjana Dulić, Ivan Katančić, kao i predstavnici poslastičarnica iz Subotice, Čantavira, Kneževca, Sombora...  

  • Učenici su pod vođstvom poslastičara, temperirali i topili čokoladu i surogate čokolade, upoređivali kvalitet i pravili Dubai čokoladu. Đaci su bili veoma zadovoljni, imali su priliku da rade sa poznatim poslastičarem. Mogli su da rade sa najmodernijim sirovinama u prisustvu budućih poslodavaca – ističe prof. Gabrijela Korom.
  • Zahvaljujući učešću u "Master Martini" programu za poslastičare, naučili smo kako se temperira čokolada i kako se pravi Dubai čokolada. Imali smo priliku da probamo i razne vrste kremova i sve je bilo veoma ukusno! Takođe smo probali i nekoliko različitih vrsta čokolade, što nam se veoma dopalo. Zapamtićemo savete koje nam je dao poslastičar, na primer na šta posebno treba obratiti pažnju kada se otopljena čokolada stavlja u modle, kako ne ne bi došlo do pojave "vazdušnih čepova". Na prezentaciji smo naučili nešto novo i uživali u novim ukusima - slažu se Noemi Farkaš i Barbara Hajdu, učenice odeljenja III-4. 

 Zamišljena i kao degustacija, prezentacija je obuhvatila izradu poslastica (bueno, coco pasione, biscotino, pistaccio fragola, orange cake, Dubai čokolada) u čijem izgledu i ukusu su svi uživali...