Sve aktuelnosti

OTVORENA VRATA: PITANJA I ODGOVORI

Hemijsko-tehnološka škola otvorila je svoja vrata budućim srednjoškolcima u četvrtak, 23. marta, kada su osmaci, njihovi roditelji i svi zainteresovani mogli da zavire u učionice, radionice i laboratorije, i upoznaju se sa bogatim sadržajem koji se nudi učenicima. Na samom ulazu u školu gostima su dobrodošlicu poželeli učenici škole, koji su ih sproveli od podruma do sprata: kroz radionicu gde su tekstilci crtali, krojili i šili, kroz pekaru gde su probali ukusno pecivo, kroz poslastičarski kabinet gde su ponuđeni kolačima, kroz laboratorije gde su i sami mogli da učestvuju u eksperimentu, do kabineta za buduće veterinare… Najveće interesovanje budući srednjoškolci pokazali su za smerove – tehničar za operativnu forenziku, i veterinarski tehničar, ali interesovanje nije manjkalo ni za profil tehničar-modelar odeće, dok su pitanja postavljali i budući pekarI, kojima dual (dualno obrazovanje), odnosno učenje kroz rad, omogućava da već u srednjoškolskoj klupi ostvare prvu zaradu…

Lep dan, puna škola i odgovori na sva postavljena pitanja! Tako je izgledao dan otvorenih varata u Hemijsko-tehnološkoj školi…

 

UPISUJEMO:

U okviru područja rada Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane, sledeće školske godine škola upisuje obrazovnie profile pekar, veterinarski tehničar, prehrambeni tehničar i vinar-vinogradar.

Na području rada Trgovina, ugostiteljstvo i turizam, upisuje poslastičare, dok će na području rada Tekstilstvo i kožarstvo, mesta biti za tehničare-modelare odeće.

Područje rada Hemija, nemetali i grafičarstvo, upisuje tehničare za operativnu forenziku i tehničare za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju.