Sve aktuelnosti

ORAH - ZA UKUS I UKRAS

Učenica III-4 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole Marijana Roka, u pratnji profesorke Zite  Bunford, učestvovala je na takmičenju „Zlatni orah“, namenjenom strukovnim školama u regionu, održanom u Slatini (Hrvatska) u petak i subotu, 3. i 4. marta. Takmičari su se predstavili svečanom tortom, a zadata namirnica bila je – orah.

  • Uslov je bilo da sve na torti bude jestivo, uključujući i dekoraciju – veći broj bodova nosilo je što više ručnog rada na dekorisanju (šećer, čokolada...). Imala sam malu tremu, posebno kada je trebalo pravilno iseći tortu – otkriva Marijana.

Kao budući poslastičar, ona, osim u školi, i kod kuće priprema torte i kolače (posebno voli minjone i kolače sa višnjama!), a zbog veštine dekorisanja bila je pravi izbor za učesnika takmičenja. Osim složenosti pripreme, žiri je ocenjivao i sklad ukusa, kreativnost i usklađenost recepture sa gotovom tortom.

Čestitke profesorki i učenici koja je kući vratila sa zahvalnicom i novim, dragocenim iskustvom...