Arhiva

OD TESTA DO PLETENICE

OD TESTA DO PLETENICE

Na školskom takmičenju u oblasti proizvodnje i prerade hrane za obrazovne profile prehrambeni tehničar i pekar, održanom 28. februara, u prostorijama škole, prvo mesto osvojili su Fani Višnjei (IV-2, prehrambeni tehničar) i Dejan Sadojević (III-5, pekar). Oni će predstavljati našu školu na XX republičkom takmičenju u oblasti proizvodnje i prerade hrane, koje će se održati od 25. do 27. marta u Požarevcu. Podršku će imati u svojim mentorima – profesorkama Teodori B. Varga i Danijeli Mutabdžiji. 

- Prehrambeni tehničari pisali su test iz predmeta ishrana ljudi, osnove prehrambene tehnologije, tehnologije vode, kvarenje i konzervisanje, i tehnološke operacije, dok su pekari nakon testa pristupili praktičnom radu. Radni zadatak bio je izrada pletenice – objašnjava prof. Gabrijela Korom.

Osim prvoplasiranih, svakako treba pomenuti (i pohvaliti) i ostale učesnike. Od prehrambenih tehničara to su: Sonja Mašić (drugo mesto), Bernadeta Baćić (treće mesto), Nikola Ćurčin (četvrto mesto); a od pekara: Ilija Bešlić (drugo mesto), Sara Sailović (drugo mesto) i Milica Horak (četvrto mesto).

- Kada govorimo o prehrambenim tehničarima, Fani Višnjei, koja je osvojila 53 boda od mogućih 60, ostvarila je sjajan rezultat! Ona je dobra učenica, ambiciozan đak, i možemo da kažemo da se uzdamo u njeno znanje na republičkom takmičenju. Drago mi je što su se učenici rado odazvali pozivu na takmičenje koje je ujedno bilo i način da provere svoje znanje za maturu i na taj način se još bolje pripreme – rekla je prof. Ivanka Bašić Palković, mentor učenika iz odeljenja IV-1 (Bernadeta Baćić i Nikola Ćurčin).

Čestitamo svim učesnicima na trudu i učešću, posebno pobednicima i mentorima!