Sve aktuelnosti

NA SAVINOM PUTU…

U subotu, 27. januara, obeležili smo školsku slavu, praznik posvećen ocu srpske duhovnosti, kulture, osnivaču srpske crkve i prosvetitelju. O tome koliki je doprinos na Savinom putu, putu znanja i mudrosti, dala i daje Hemijsko-tehnološka škola, govorio je direktor škole Nikola Matković, naglasivši da Savina dela treba da nam budu inspiracija za časno obavljanje obaveza, ali i dobre, poštene i iskrene međusobne odnose, ispunjene poštovanjem. “Nadamo se da smo dostojni da možemo reći da nastavljamo tim putem, nastojeći da naš posao obavljamo posvećeno, valjano i časno” – naglasio je direktor škole, nakon čega je usledio svečani čin osveštavanja slavskog kolača i nadahnuta beseda našeg veroučitelja, đakona Ognjena Zvekića.

Program na srpskom jeziku, kojim su učenici odeljenja II-3: Dušica Paripović i Aleksandra Živanović, i učenici odeljenja I-3: Nataša Gadžur, Stefan Demetrek, Petar Dulić i Marija Mihajlović, približili lik i delo Svetog Save, pripremila je profesorka Monika Poljvaš. “U školi nas je bilo šezdesetoro“ – naziv je dela Dežea Kostolanjija, koji je dočarala učenica Mia Bada. Usledila je beseda Adriane Banjac – „Sveti Sava kao učitelj“ i „Moj otac je bio učitelj“, koji je kazivao David Homolja. Program na mađarskom jeziku, u kom su učestvovali učenici odeljenja II-8, pripremila je profesorka Gabriela Lodi. 

Školska slava bila je povod da se, sada već tradicionalno, i zvanično oprostimo od bivših kolega – sada penzionera, i uručimo im vredan poklon - zlatnik sa logoom Hemijsko-tehnološke škole. Nakon zakuske, gosti su, u pratnji direktora, prošetali školskim hodnicima, uverivši se u činjenicu da se škola iz dana u dan menja i raste, a koliko je u poslednje vreme urađeno najbolje ilustruje nova veterinarska stanica koja se nalazi u dvorištu škole, gde je obavljeno i zajedničko fotografisanje. Uz drage penzionere, profesore i učenike, gost škole bio je i Nenad Kozomora, direktor Doma učenika srednjih škola – ustanove sa kojom škola neguje dugogodišnju saradnju.