Sekcije

NA SAJMU OBRAZOVANJA “PUTOKAZI”

Ukupno 46 učenika Hemijsko-tehnološke škole, u pratnji profesorke Vesne Tumbas i koordinatora praktične nastave Jadranke Vojnić Purčar i Damira Kopunovića, posetilo je Sajam obrazovanja “Putokazi”, na Novosadskom sajmu, u sredu, 9. marta.

- Cilj sajma je da se maturanti upoznaju i informišu o mogućnostima studiranja na univerzitetu u Novom Sadu, da se profesionalno usmere i prikupe sve informacije za upis na željeni fakulet. Školi je ukazana velika čast da se na štandu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja predstavi kao primer dobre prakse u realizaciji dualnog modela obrazovanja, odnosno da predstavi dualne obrazovne profile – objašnjava prof. Jadranka Vojnić Purčar.

Da je poseta sajmu obrazovanja bila od koristi, potvrdili su učnici odeljenja III-11, budući tehničari za zaštitu životne sredine:

- Imali smo priliku da bliže upoznamo brojne fakultete i više škole, a posebno su nas zainteresovali Medicinski fakultet i Škola za dizajn “Bogdan Šuput” u Novom Sadu. I štand naše škole izazvao je veliko interesovanje – zaključuju Mila Nemedi i Petra Horvat.

Sajam je organizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice