Sve aktuelnosti

NA FARMI SPAJAJU TEORIJU I PRAKSU

Budući veterinarski tehničari Hemijsko-tehnološke škole, u okviru praktične nastave, vode računa o mini farmi, koja se nalazi u okviru Zoološkog vrta na Paliću. Odeljenje II-3, sa profesorom Milanom Kosanovićem, brine se o mladuncima patuljastih koza, kunićima, pilićima, kokama nosiljama i mangulicama, na najbolji način spajajući naučeno u školi sa “radom na terenu”. To potvrđuju i reči Luke Paraća: “Sviđa mi se što možemo doći i primeniti to nešto što smo naučili u školi…”.  

  • Ovo je prvi put u istoriji Subotice da postoji smer veterinarski tehničar, do sad su naša deca morala da putuju u druge opštine. Smer, sam po sebi, zahteva da imamo neposredni kontakt sa životinjama pa nam je Zoološki vrt izašao u susret i zajednički smo napravili jednu malu farmu koju želimo i da proširimo… - najavljuje prof. Kosanović.

Značajan iskorak u školovanju veterinarskih tehničara (među kojima su sigurno i budući veterinari) predstavlja planirano otvaranje veterinarske stanice u okviru škole - zahvaljujući sredstvima Ministarstva prosvete i Grada Subotice.

  • To je velika stvar, jer ćemo  deci omogućiti da u svom okruženju prihvatamo i lečimo životinje, i tako na najbolji način  zaokružimo svoju praktičnu nastavu – zaključuje prof. Kosanović.

Našu farmu posetili su i novinari portala “Vojvodina uživo”, a kao rezultat posete nastala je lepa reportaža koju možete pogledati klikom na link:

https://vojvodinauzivo.rs/subotica-ucenicka-mini-farma-praksom-do-znanja-foto/