Sve aktuelnosti

KAKO IDEJE SPROVESTI U DELO

Učenica Hemijsko-tehnološke škole Jana Blagojević osvojila je drugo mesto (sa svojim timom) na takmičenju „Poslovni izazov“, održanom u utorak, 28. novembra, u Novom Sadu. Osim nje, na takmičenju u organizaciji Dostignuća mladih u Srbiji, našu školu predstavljale su i:  Jelena Francišković, Dunja Drobac i Milica Vujković Bukvin.

  • Cilj takmičenja je da učenicima pruži uvid u savremeni način poslovanja i motiviše ih da razmišljaju proaktivno i svoje ideje sprovedu u delo. Razvijanjem veština na inovativan način, učenici unapređuju svoj preduzetnički duh i povećavaju mogućnosti za zapošljavanje – objašnjava mentor, prof. Jadranka Vojnić Purčar.

Ove godine  pred učesnicima je bio sledeći zadatak - osmisliti inovativnu društvenu mrežu koja će povezati ljude i podržati princip ekonomije deljenja: „Zamislite svet 2030. godine i vašu platformu koja postaje popularna, ne samo u Srbiji, već u čitavom svetu. Razmislite o tome kakva je to društvena mreža koja može napraviti veliku promenu u našim svakodnevnim navikama, a da istovremeno ostvaruje pozitivan uticaj na život savremenog čoveka...“.