Takmičenja

DVE MEDALJE NA REPUBLIČKOM TAKMIČENJU

Učenici Hemijsko-tehnološkeškole: Fani Višnjei i Dejan Sadojević ostvarili su veliki uspeh na XX Republičkom takmičenju u oblasti proizvodnje i prerade hrane, održanom od 25. do 27. marta u Požarevcu. Učenica odeljenja IV-2 Fani Višnjei, budući prehrambeni tehničar, osvojila je drugo mesto u jakoj konkurenciji (18 takmičara), dok je Dejan Sadojević, učenik odeljenja III-5 (pekar), osvojio treće mesto (od 14 takmičara). Uspeh naših učenika utoliko je veći ukoliko se u obzir uzme činjenica da je na takmičenju učestvovalou kupno 24 škole iz cele Srbije.

- Takmičili su se sledeći obrazovni profili: prehrambeni tehničar, pekar, mesar I operater u prehrambenoj industriji. U konkurenciji u kojoj se takmičila Fani Višnjei, učenici su prvog dana pisali test iz predmeta – ishrana ljudi, osnove prehrambene tehnologije, tehnologije vode, kvarenje i konzervisanje, I tehnološke operacije. Drugi dan imali su praktičan rad iz – kontrole kvaliteta vode, radni zadatak- određivanje tvrdoće vode za proizvodnju osvežavajućih bezalkoholnih pića. U grupi Dejana Sadojevića učenici su nakon testa, drugog dana imali radni zadatak – proizvodnja pašteta od beskvasnog lisnatog testa– objašnjava profesorka Gabrijela Korom.

Učenici su, osim pehara i diploma dobili i prigodne poklone sponzora, a aplauze i veliko “bravo!” zaslužuju i mentori: profesorke Teodora B. Varga (Fani Višnjei) i Danijela Mutabdžija (Dejan Sadojević). Osim obaveznog, takmičarskog dela, učenici su imali i slobodnog vremena koje su između ostalog iskoristili za druženje i sklapanje novih prijateljstava – baš kako i dolikuje. Čestitamo učenicima i mentorima!