Sve aktuelnosti

DAN (I VEČE) U ZNAKU MATURANATA

Učenici završnih razreda Hemijsko-tehnološke škole i zvanično su proslavili svoju maturu u petak, 31. maja, kada je upriličena svečanost njima u čast na školskom terenu, da bi se druženje nastavilo u Restoranu „Spartak“. Nakon pozdravnog govora u kojem je izrazio zahvalnost i ponos zbog rezultata koje su postigli, direktor Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković uručio je priznanja učenicima i sportisti generacije, kao i najboljima po područjima rada. Đak generacije na srpskom nastavnom jeziku je učenica odeljenja IV-3 Anja Zec. Na mađarskom nastavnom jeziku za učenika generacije proglašena je Agneš Vaštag IV-10. Sportista generacije je Nikoleta Praštalo IV-13.

Najuspešniji učenici po područjima rada su: na području rada HEMIJA I NEMETALI najbolji rezultat ostvarila je Anđela Ćakić; na području rada POLJOPRIVREDA, PROIZVODNJA I PRERADA HRANE – Anja Zec; na području rada TEKSTILSTVO I KOŽARSTVO – Agneš Vaštag; dok je na trećem stepenu ubedljivo najbolji rezultat ostvario - Marjan Katančić.  Osim učenika generacije, sada već tradicionalno, Hemijsko-tehnološka škola na ovoj svečanosti dodelila je i priznanja svim učenicima koji su tokom školske godine osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima, a njih ove godine nije malo.

Svečanost ispraćaja maturanata uveličale su članice Plesnog kluba „Kristal mažoret“ i Plesnog studija iz Subotice, pod mentorstvom Gabrijele Sabo. Dramsku tačku „Šta reći“ izveli su: Milica Rauković I-9 i Vasilije Spalević II-9, nakon čega se prigodnim govorom, u ime generacije maturanata, oprostila Roberta Horvat, učenica odeljenja IV-11. Program na srpskom nastavnom jeziku pripremila je profesorka Maja Savić. U programu na mađarskom nastavnom jeziku, koji je pripremila profesorka Gabriela Lodi, učestvovali su učenici odeljenja II-8: Adrijana Banjac, Lila Fadi i David Homolja.

            „Živeo kraj!“ – glasi naziv pesme Aleksandre Radović, koju je izvela Ana Dželebdžić, članica vokalnog sastava „Mironosice“, uz muzičku pratnju Slavena Sekulića – gitara. Na samom kraju pesme maturatni su svoje balone poslali put neba, i tako se na najlepši način završio svečani program... Matursko veče proteklo je u dobrom raspoloženju, začinjeno dobrom muzikom, uz tradicionalni izbor mis i mistera generacije, izbor najlepše haljine i frizure.