Sve aktuelnosti

BRAVO ZA RECITATORE!

Recitatori odeljenja I-8 Hemijsko-tehnološke škole, pod mentorstvom profesorke Gabrijele Lodi, ostvarili su sjajan rezultat (osvojivši prva tri mesta) u polufinalu recitatorskog takmičenja „Petefi“, održanog u subotu, 4. marta, u okviru serije programa „Pokreni se! Petefi!“. Lila Fadi zauzela je prvo, Mia Bada - drugo, a David Homolja - treće mesto, plasiravši se u finale koje će se održati u  subotu, 11. marta, u Mađarskom kulturnom centru “Petefi Šandor”, u Novom Sadu.

U polufinalu takmičenja učestvovalo je više od dvesta učesnika, podeljenih u šest kategorija (među kojima su bili učenici osnovnih i srednjih škola, kao i odrasli). Žiri je ocenjivao lep izgovor, razumljivost, izbor pesme i način izvođenja. Članica žirija, glumica Timea Lerinc ističe da su recitatorska takmičenja dobra prilika za posmatranje razvoja recitatora…

Manifestaciju su zajednički organizovali Vojvođanski mađarski obrazovni, kuturni i istraživački centar (VM4K), Društvo recitatora vojvođanskih Mađara i Mađarski kulturni centar “Petefi Šandor” iz Novog Sada.