Sve aktuelnosti

ANJA ZEC: “POSLUŠALA” SAM TATU

Učenica odeljenja IV-3 Hemijsko-tehnološke škole (obrazovni profil – veterinarski tehničar) Anja Zec potpuno opravdano bila je u centru pažnje prošle nedelje, nakon što je na Republičkom takmičenju iz veterinarske medicine, održanom od 12. do 14. aprila, u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika u Rekovcu, osvojila prvo mesto! Bio je to (sjajan) povod za susret sa novinarima, kojem je, s punim pravom, prisustvovao i Anjin mentor – profesor Milan Kosanović. Novinare su zanimale informacije vezane za takmičenje, koje smo već objavili na stranicama školskog sajta – baš kao i intervju sa Anjom (ističe – prvi u životu!) koja je već u prvom razredu počela da niže uspehe i - nije se zaustavila.

Ali saznali smo i nešto novo: u Anjinoj porodici niko nije (bio) veterinar, ali dedin brat jeste odabrao medicinsku struku – bio je doktor. Nakon završene srednje škole i Anja će, donekle, njegovim stopama:

  • Planiram da upišem veterinu u Novom Sadu i nakon studija otpočnem privatnu praksu. Prvo mesto na republičkom takmičenju dalo mi je vetar u leđa – roditelji su preponosni, bilo je i suza i smeha! Zanimljivo je da sam na takmičenje otišla bez imalo stresa, spremila se, a tata je, uz smeh, rekao – Idemo da budeš poslednja! “Poslušala” sam ga i donela (mu) prvo mesto.

Da je reč o izuzetno zahtevnom takmičenju potvrđuje mentor Milan Kosanović koji će pohvaliti Anju - i osim činjenice da je vredna, istaći da je krasi i prirodna inteligencija:

  • Ne pamti se da je test bio teži! Strogi kriterijumi. Niko nije osvojio maksimalan broj poena, a Anja mu je bila najbliža. Nakon što je saznala da je prva na testu, usledila je praksa – i taj deo obavila je bez greške. Ponosan sam.