Sve aktuelnosti

ANJA – UBEDLJIVO PRVA U REPUBLICI!

Anja Zec, učenica odeljenja IV-3 Hemijsko-tehnološke škole (obrazovni profil – veterinarski tehničar), osvojila je prvo mesto na Republičkom takmičenju iz veterinarske medicine, održanom od 12. do 14. aprila, u Poljoprivredno-veterinarskoj školi sa domom učenika u Rekovcu. Na takmičenju je učestvovala 21 škola, odnosno 21 učenik iz cele Srbije. Nakon teoretske provere stručnih znanja usledio je praktičan rad, a Anja je odnela ubedljivu pobedu!  Razlog za ponos ima i Anjin mentor - profesor Milan Kosanović. Svečanom otvaranju takmičenja prisustvovali su i zvaničnici Ministarstva prosvete: Zoran Kostić i Vidoje Vukašinović.

Ovo je još jedan u nizu uspeha mlade i talentovane Anje koja je već u prvom razredu srednje škole osvojila prvo mesto na takmičenju iz hemije. Još tada smo u razgovoru sa Anjom stekli utisak da se ne radi o đaku-prvaku, već o ozbiljnoj i zreloj osobi, koja zna šta hoće, lepo priča i rasuđuje.

Da podsetimo, Anja je u Hemijsko-tehnološku školu, koja joj je bila prva želja na listi, došla iz OŠ „Majšanski put“, gde je već odlazila na takmičenja iz hemije - predmet koji razume i voli, koji joj je bio i ostao jedan od omiljenih.

A(li) budućnost je - veterina. Kada se časovi završe, Anju kod kuće čeka „životinjsko carstvo“ – kućni ljubici i životinje koje voli i zbog kojih je i želela da upiše smer – veterinarski tehničar:

- Odmalena sam provodila vreme sa životinjama i znam sa njima. Imam papagaja, petla, kokoške, piliće, kucu i zeca! Moja želja je da budem veterinar, i pri izboru srednje škole, ništa drugo nije me zanimalo.

Nakon četiri godine mišljenje o školi koju je odabrala, nije se menjalo:

- Škola je fantastična! Lepa je, profesori su dobri, nauče nas. Jednostavno, volim da idem u školu! I drugari su dobri, kao jedan smo. Svima preporučujem!

Od odeljenjskog starešine Tamare Bojović već na prvoj godini saznali smo da je Anja učenik za primer, a sada, na kraju četvrte, samo je potvrdila mišljenje odeljenjskog starešine, ali i svih profesora. Petice u dnevniku to i dokazuju, a diploma je – ponos i ulaznica za fakultet…

            Čestitamo!