Sve aktuelnosti

ŠKOLSKA GODINA ZA PONOS!

Dok đaci broje poslednje dane nastave, a maturanti primaju diplome, osvrćemo se na školsku godinu čiji se kraj polako ali sigurno nazire – godinu koja je bila jedna od najuspešnijih ikada! Na tu činjenicu ukazuje i njome se ponosi direktor Hemijsko-tehnološke škole Nikola Matković koji upravo ovih dana, ovu informaciju deli sa brojnim medijima koji posećuju školu, ističući kako su đaci Hemijsko-tehnološke škole zablistali na brojnim takmičenjima iz različitih predmeta i sportskih disciplina.

To, pre svega, dugujemo našim đacima koji su ostvarili fascinantna postignuća na takmičenjima, kao i njihovim profesorima koji su ih pripremali. Naši učenici su u ovoj školskoj godini osvojili čak sedam medalja na republičkim takmičenjima i to iz tri različita područja rada od četiri koliko ih ukupno imamo, što govori o jednom ujednačenom kvalitetu rada na šta smo posebno ponosni. Deca su se okitila sa tri zlatne, dve srebrne i dve bronzane medalje na republičkim takmičenjima i naša škola zvanično ima najboljeg veterinarskog tehničara, najboljeg modelara odeće i naboljeg pekara u zemlji!

Prijatno su nas iznenadili i uspesi naših učenika (prvo i treće mesto) na matematičkom takmičenju “Kengur bez granica”. Tu je i srebrna medalja iz karatea na Školskoj olimpijadi, koja govori u prilog tome da ni sport nismo zapostavili!

  • Uspešno smo se takmičili na različitim nadmetanjima iz srpske i mađarske književnosti, a na internacionalnom takmičenju koje se tiče očuvanja nemačkog jezika, naš đak osvojio je prvo mesto. Zaista imamo mnogo razloga za sreću i ponos i zahvalnost našim učenicima i njihovim mentorima. Mislim da smo sa ovim postignućima sigurno jedna od najuspešnijih škola u Srbiji – zaključuje Matković.

Osim po brojnim uspesima, ova školska godina ostaće upamćena i po realizaciji tri veoma značajna projekta koja su umnogome doprinela unapređenju materijalno - tehničkih uslova za izvođenje nastave: otvorena moderna veterinarska stanica, postavljen fitnes park, a ovog leta počinje realizacija prvog dela projekta Regionalnog čelendž fonda u okviru kog će biti renovirano nekoliko školskih prostorija, ali i nabavljene najsavremenije pekarske i poslastičarske mašine ukupne vrednosti od oko 200.000 evra.

  • Takođe, sa RCF potpisali smo i naredni ugovor u iznosu od 247.000 evra, tako da je pred nama realizacija projekata vrednih ukupno pola miliona evra. Uzevši sve ovo u obzir, verujem da smo opravdali naš moto, a to je da smo škola znanja i veština.