Sve aktuelnosti

ŠKOLA – MESTO UČENJA, DRUŽENJA, POVEZIVANJA...

Svim učenicima, nastavnicima i kolektivu Hemijsko-tehnološke škole, u petak, 1. septembra, prvog dana školske 2023/2024. godine, dobrodošlicu je poželeo direktor škole Nikola Matković. U svom obraćanju, upriličenom na školskom terenu (kojem su prisustvovali svi učenici), direktor je sve aktere školskog života pozvao na međusobno poštovanje, razumevanje i saradnju.

  • Zadatak nas, zaposlenih, jeste da vam omogućimo sticanje ne samo znanja i veština, nego i stavova koji treba da vam omoguće da budete, ne samo dobri u školi i budućem poslu, nego da postanete dobri i časni ljudi, što je jednako važno. Zamolio bih vas da naši međusobni odnosi, a tu mislim na učenike, profesore i roditelje zajedno, budu bazirani na međusobnom poštovanju, stalnoj spremnosti na razgovor i toleranciju. Izazove treba zajednički da rešavamo i vi možete da budete sigurni da nema te stvari zbog koje ne treba da nam se obratitie i da zajednički prevaziđemo prepreke...

U nastavku govora direktor škole istakao je da škola treba da bude bezbedno mesto za rad, boravak i učenje. U cilju toga važno je da se poštuju pravilnici koji omogućavaju da se njihovim pridržavanjem najlakše ostvaruju obrazovno-vaspitni ciljevi srednjeg stručnog obrazovanja.

  • Škola nije samo mesto učenja, nego i druženja i međusobnog povezivanja. Iskoristite ovaj period vašeg sazrevanja da postanete dobri ljudi, steknete drugove i drugarice zauvek i time ćete već steći ogromno bogatstvo! – glasi nadahnuta poruka za kraj obraćanja.