Sve aktuelnosti
AROME PRAZNIKA Đumbir, karanfilić, cimet, vanila, narandža, limun, bor... - mirisi i ukusi koji opijaju čula i podsećaju nas na lepotu praznika u decembru. A da bismo, bar vizuelno, u „prazničnim aromama“ uživali i pre Božića i Nove godine, pobrinula se profesorka hemije Gabriela Varga, osmislivši istoimeni pano. Originalnu ideju profesorke u delo su sprovele učenice II-8 odeljenja: Dajana Stanojević, Viktorija Varga i Mirabela Bičkei, koje su na izrezanu jelku „kačile“ kuglice od papira sa ispisanim hemijskim formulama pomenutih aroma.
A ŠTA STE VI DORUČKOVALI? Povodom 16. oktobra, Svetskog dana hrane, i meseca pravilne ishrane, u Hemijsko-tehnološkoj školi, u petak, 28. oktobra, organizovan je edukativni seminar o pravilnoj ishrani i poremećajima ishrane. Seminar, čiji je organizator Zavod za javno zdravlje Subotica – Centar za promociju zdravlja, vodile su nutricionista Nada Macura, i prim. Mr sc med Nada Kosić Bibić, spec. socijalne medicine, načelnik Centra za promociju zdravlja.