SLATKE USPOMENE U „MOCART“ KUGLI

naslovna

Učenici Hemijsko-tehnološke škole vratili su se sa još jedne uspešno organizovane ekskurzije. Četiri dana (period od 1. do 4. oktobra) bilo je malo da se obiđu sve znamenitosti Beča i Salzburga, ali sasvim dovoljno da se vide one najbitnije.

Opširnije...

NA SAJMU KNJIGA

naslovna
Čak 129 učenika Hemijsko-tehnološke škole, u pratnji devet profesora, u četvrtak, 28. oktobra, posetilo je 62. Sajam knjiga u Beogradu. Knjige su se listale i kupovale – više nego prethodnih godina – opšti je zaključak profesora koji su vodili učenike. Po rečima profesorke Ljubice Stanojević, nakon posete Sajmu, đaci su prošetali Kalemegdanom, a potom svratili u tržni centar „Ušće“. Na ovogodišnjem Sajmu knjiga počasni gost su bile četiri zemlje nemačkog govornog područja: Nemačka, Švajcarska, Lihtenštajn i Austrija. Na sledećem, 63. Sajmu knjiga u Beogradu, počasni gost biće Kraljevina Maroko.

Opširnije...

ISPRATILI „PAMETAN"BALON

naslovnaa
Odeljenja I-11, II-11 i nekoliko učenika iz odeljenja III-11 i IV-11 imali su priliku da u okviru blok-nastave, u četvrtak, 19. oktobra, posete Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) u Beogradu, gde su se upoznali sa istorijatom te ustanove, osnovane 1948. godine.

Opširnije...

ZNANJE - NA TACNI!

naslovna1naslovna2
Koliko blok-nastava može biti i zanimljiva i poučna, dokaz je jednodnevni „izlet“ učenika I-8, III-11 i IV-11 odeljenja, koji su u petak, 6. oktobra, posetili Ludaško jezero, i predvođeni profesorkama Marijom Peić Tukuljac i Gabrielom Varga, stekli nova (sa)znanja iz predmeta - Zaštita i zagađivanje vazduha i - Zaštita i zagađivanje tla.

Opširnije...

O EKSKURZIJI - IZ UGLA PROFESORA

naslovna

Svoje utiske sa matursko-stručne ekskurzije (Poljska 2017) za školski sajt podelio je profesor Dominik Deman. Tekst prenosimo u celosti: „Učenici Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice iz odeljenja treće i četvrte godine (ukupno 9 odeljenja, 57 učenika) kao i sedam profesora, vlasnik agencije „Profis" preko koje je ekskurzija realizovana, lekar sa suprugom i dva vozača, u periodu od 19. do 24. septembra, išli su na matursko-stručnu ekskurziju u Poljsku i Slovačku"...

Opširnije...