NA TEREN I - TRČI!

Povodom lepe vesti o osvajanju drugog mesta na državnom prvenstvu u futsalu, održanom 19. i 20. maja u Karatašu – Kladovo, razgovarali smo sa trojicom mladih fudbalera, učenicima III-11 odeljenja, koje je, između ostalih, pohvalio prof. Arpad Nađ Varjaš za poseban doprinos igri i ekipi. Strahinja Miletić, Veljko Arsović i Veljko Dimković, istovremeno su i zadovoljni i nezadovoljni rezultatom koji su ostvarili. Nezadovoljstvo se ogleda u činjenici da su pre dve godine isti mladići podigli pobednički pehar i zahvaljujući tome na svetskom prvenstvu u Beogradu branili boje Hemijsko-tehnološke škole. Ove godine prvo mesto je izostalo, ali ne i uspeh.

- Pamtimo svetsko prvenstvo i ne odustajemo! Držimo se zajedno i imamo isti cilj – da budemo zajedno jer zajedno smo jači! Uvek smo tu jedan za drugog, funkcionišemo kao jedan i sigurni smo da nas čeka još pobeda...

Ovi mladi fubaleri, članovi FK „Spartak“, budući su tehničari za zaštitu životne sredine (profil za koji su se opredelili u Hemijsko-tehnološkoj školi), ali za sada fudbal vide kao jedinu opciju. Sportom su počeli da se bave od malih nogu. „Tata me je samo ubacio na teren i hajde, trči za loptom!“ – reći će Strahinja, a sa njim se složio i ostatak ekipe. Treniraju šest puta nedeljno, a tu su i individualni treninzi u teretani, pa utakmice. Usaglašavanje školskih i sportskih obaveza nije lako, ali je izvodljivo:

- Profesori imaju razumevanja za nas, izlaze nam u susret. Istakli bismo profesorke Natašu Nikoloski i Mariju P. Tukuljac, koje su nam među omiljenima. Svi uslovi za rad postoje, a tu su i teren i sala za fizičko. Od škole smo pre dve godine na poklon dobili trenerke i patike, direktor nas je podržavao sa tribina, bodrio na takmičenjima. Zahvalni smo mu na tome. Daćemo sve od sebe da opet budemo najbolji!

I kada razmišljaju o daljem školovanju, ono ide - u pravcu sporta, pa će spomenuti Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja kao moguću opciju. U fudbalu, zbog kojeg su i došli u naš grad i tu ostali, vide svoju budućnost. Kao i mnogima, idol im je Ronaldo – zbog discipline – objasniće, i odjuriti na čas, a posle na trening, gde ih čekaju novi izazovi... 

Naši partneri