UKUS PRAKTIČNE NASTAVE

Učenici odeljenja I-4, budući poslastičari, ove nedelje odrađuju ferijalnu nastavu – predmet za koji je zadužena profesorka Zita Bunford, odeljenjski starešina. Zbog aktuelne situacije i nastave na daljinu, ovaj vid prakse se, umesto kod poslodavca, odvija u školi, ali u dobro opremljenom kabinetu – gotovo poslastičarnici.
Ukusne „plodove praktične nastave“: proizvode od krompirovog testa (gomboce, nudle, njoke, uštipke...), imali su prilike da probaju i nastavnici u zbornici.

- Testo smo rastanjili i pravili razne oblike: rombove, cvetiće... Ispekli ih u ulju, i pravili slatku varijantu (sa domaćim pekmezom od kajsija i ribizle), i slanu (sa kečapom). Deca su zadovoljna, učila su i naučila dosta. Sada ih još čeka zadatak da zapišu recepte i izrade prezentacije sa fotografijama – objašnjava profesorka Bunford.

I dok prva grupa odeljenja I-4 obavlja ferijalnu praksu, druga grupa nalazi se na blok-nastavi kod profesorke Gabriele Korom. Tako je utorak, 18. maj, bio „začinjen“ proizvodima od krompirovog testa sa jedne, i slasnim pletenicama – sa druge strane. Šta dodati, osim – prijatno!.

Naši partneri