19 ODGOVORA ZA 4 MINUTA!

Učenici IV-2 odeljenja Hemijsko-tehnološke škole plasirali su se u drugi krug kviza “Bez granica” za srednjoškolce, koji je ove godine, zbog aktuelne situacije, premešten u virtuelni svet. Učenici naše škole našli su se među 16 najboljih ekipa iz Vojvodine, ostavivši za sobom više hiljada učesnika u prvom krugu.

Pošto ove školske godine nismo u mogućnosti da putujemo, organizatori su u decembru objavili onlajn kviz za srednjoškolce - pitanja u vezi sa istorijom, geografijom i kulturom Karpatske regije – objašnjava profesorka Teodora B. Varga.

Od nje saznajemo da su učenici, uz pomoć mentora, tokom zimskog raspusta popunjavali onlajn testove – zajedno, putem “Tims” aplikacije, a najbolji rezultat koji su ostvarili bio je – 19 tačnih odgovora za četiri minuta – rezultat koji ih je odveo u drugi krug.

 Trebalo je odgovoriti na 20 pitanja za 20 minuta, i to je bilo naše najbolje vreme. Uključilo se celo odeljenje, svi su tragali za odgovorima. Sada čekamo sledeći krug u koji se uživo uključuje i neko od organizatora. Bilo bi lepo da prođemo, ali naglašavam da su pitanja jako teška. Finale je nakon toga, a najbolje čekaju vredne novčane nagrade – dodaje profesorka.

20210220 01

20210220 02

 

Naši partneri