ŠKOLA KAO POSLASTIČARNICA

Nakon što je deo odeljenja II-4 prošle nedelje uživao u pravljenju i degustaciji čokoladnih mafina, njihov uspeh ponovila je i druga grupa koja je u ponedeljak, 8. februara, uz stručnu pomoć profesora, pravila – penaste gumene bombone!
Tako su, povezujući gradivo prve i druge godine, posle zaher i čokoladne torte, na red stigli i – bomboni.

– Programom je predviđena izrada bombona pa smo se odlučili za ovu, malo neuobičajenu varijantu, takozvani maršmelou. Naša „kuhinja“ je poslastičarski kabinet, učionica broj 125, gde se uči, ali i zapeva, dakle radimo u opuštenoj atmosferi. Važno je da učenici znanja produbljuju kroz praktičan rad, da nauče samostalno da pripreme peciva, kolače, torte...
Celo prvo polugodište bilo je rezervisano za izradu torti – temu koja se đacima izuzetno dopala, a posebno završni deo: degustacija – ističe profesorka Anita Terežak, koja zajedno sa koleginicom Zitom Bunford obučava buduće poslastičare.

Saznajemo da će sledeća oblast koja ih čeka, biti – čajna peciva.

– Ima jako talentovane dece koja i kod kuće rade po receptima koje su naučili u školi, i prave ukućanima razne poslastice. Oni imaju ambicije da se nakon završene škole bave poslom za koji su se školovali. To su deca kojoj ništa nije teško – ako kažem – „hajde, krećemo...“, već dižu ruku! – uz osmeh dodaje profesorka Terežak.

Naši partneri