OD OVOG POSLA MOĆI ĆETE ŽIVETI!

Reči iz naslova poruka su vrhunskog stručnjaka za gastronomiju i poznatog kuvara Saše Mišića, koji je u petak, 29. januara, posetio Hemijsko-tehnološku školu, i u okviru posete održao zanimljivo interaktivno predavanje učenicima odeljenja II-4, II-5 i III-1, budućim poslastičarima, pekarima i prehrambenim tehničarima. 

Ukupno 15 đaka prisustvovalo je predavanju čija je tema bila značaj ugostiteljstva. Predavač je učenicima govorio o važnosti njihovih zanimanja, ohrabrujući ih da se bave poslom za koji se školuju, ističući da je reč o struci izuzetno značajnoj za razvoj jedne sredine – objašnjava Vanja Mihajlović, školski pedagog.

Otvoren za pitanja učenika, poznati gost pokušao je da slušaocima prenese realno stanje u ugostiteljstvu, odnosno šta je ono što ih čeka nakon što završe školu. “Izazovi ugostiteljstva su veliki jer sve se brzo menja, mnogo se radi, ali ima tu i prednosti” – istakao je

 Predavanje je bilo zanimljivo i poučno. Vidi se da je reč o čoveku koji poseduje ogromno iskustvo. Razmenjivali smo i recepte, dao nam je savete, a posebno ćemo pamtiti njegovu poruku – da ne odustajemo od onoga što radimo, šta smo izabrali. I sam je priznao da je već pet puta mogao da se odrekne svog posla, ali nije, i to se na kraju isplatilo. Takođe nam je poručio da obavezno završimo to što smo započeli jer ćemo od ovog posla moći da živimo i jer će nam puno lepog doneti – rekle su Dijana Rakoci i Nikoleta Feher, učenice II-4 odeljenja, budući poslastičari.

Nakon posete našoj školi (čime nam je ukazao čast), Saša Mišić održao je još jedno predavanje, ovaj put za učenike Srednje ekonomske škole “Bosa Milićević” koji se školuju za kuvara, konobara i turističko-hotelijerskog tehničara - sa istom porukom. Predavanja su deo emisije “Turist Expert” koju cenjeni stručnjak iz oblasti ugostiteljstva snima u Subotici, a koja treba da prikaže gastronomsku i turističku ponudu grada i okoline.