HEMIJA SVUDA OKO NAS!

Zbog aktuelne situacije u vezi sa koronavirusom, ovogodišnja manifestacija „Noć istraživača“ nije održana na klasičan način, već je poprimila onlajn oblik! Učesnici manifestacije, među kojima je i Hemijsko-tehnološka škola, kreirali su kratke video materijale u kojima su prikazani eksperimenti ili održana neka predavanja. Ovi video materijali dostupni su onlajn od 27. novembra na portalu nocistrazivaca.rs
- Učenice odeljenja I-13 (tehničari za hemijsku i farmaceutsku tehnologiju) Anđela Ćakić i Anđela Čuturilo, u sklopu ove manifestacije, prikazale su kako je hemija prisutna svuda oko nas! One su jednostavnom hemijskom reakcijom dokazale prisustvo skroba u listu biljaka, kao i njegovu široku primenu, kako u prehrambenoj, tako i u tekstilnoj industriji – objašnjava prof. Nataša Nikoloski.
Tema ovogodišnje “Noći istraživača” bila je ReConNeCt (Research, Connections, Networks, and Culture) – istraživanje, povezanost među naučnicima, mreže, digitalna nauka. Događaj je povezan sa naučnim temama koje pokazuju kako su pojmovi i teme oko nas i nauka povezani na globalnom nivou – kako se različite naučne oblasti povezuju u interdisciplinarna polja.

Na linku dole možete pogledati rad naših učenica:

https://www.nocistrazivaca.rs/programi2020/hemija_svuda_oko_nas/433

Naši partneri