UČENICI SADILI BOROVE

Usled epidemije, manifestacija Dečja nedelja, koja se održava od 5. do 11. oktobra, ove godine poprimila je izmenjeni oblik, ali uspeh je što je ipak organizovana. Pod sloganom “Podeljena sreća, dva puta je veća” (stihovi Jovana Jovanovića Zmaja), najmlađi sugrađani u svojim školama obeležavaju svoju Nedelju, u kojoj je svaki dan tematski drugačiji. Tim povodom, učenici odeljenja IV-11 Hemijsko-tehnološke škole, zajedno sa učenicima sedmog i osmog razreda OŠ “Sonja Marinković”, u sredu, 7. oktobra, zasadili su nekoliko borova u dvorištu ove škole, i održali predavanje na temu “Zaštita životne sredine”.

Nakon dana kada je u fokusu bio sport, usledio je treći dan manifestacije, posvećen zaštiti životne sredine, u kojem su učešće uzeli i naši đaci. Dan koji sledi u znaku je obrazovanja, dok će petog dana tema biti inkluzija.

- Sve aktivnosti koje se odvijaju u Dečjoj nedelji u skladu su sa važećim preporukama republičkog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid-19, a takođe smo se trudili da obratimo pažnju na sve smernice koje smo dobili od resornog Ministarstva, a da ipak uključimo dovoljan broj dece u sve aktivnosti - poručila je Jasmina Stevanović, sekretarka Sekretarijata za društvene delatnosti.

Naši partneri