MATURANTI POBEDILI KIŠU!

Iako je u sredu, 17. juna, kišilo tokom celog dana, zbog čega je nakon niza godina tradicionalna svečanost povodom ispraćaja maturanata, održana u fiskulturnoj sali umesto na sportskom terenu, dobrim raspoloženjem, osmesima i pozitivnom energijom učenici završih razreda Hemijsko-tehnološke škole – pobedili su kišu i tmurno vreme! I ne samo to. Došavši do kraja jedne školske godine koja je bila sve samo ne obična, pokazali su i dokazali da su spremni za izazove koji slede...

Nakon poslednjeg ČOS-a (časa odeljenjskog starešine), uz zvuke “Gaudeamusa”, maturante je pozdravio direktor škole Nikola Matković, dodelivši priznanja učenicima generacije na srpskom i mađarskom jeziku, kao i najuspešnijem sportisti. Potpuno zasluženo, titulu učenika generacije na srpskom nastavnom jeziku poneo je učenik odeljenja IV-9 Dario Piuković, dok je na mađarskom nastavnom jeziku titula pripala Eriku Šinkoviću, učeniku odeljenja IV-8. Za sportistu generacije proglašen je Danilo Deli, učenik odeljenja IV-13.

Od ove školske godine uvedena je novina (sa tendencijom da postane tradicija) da se priznanja dodeljuju i najuspešnijim učenicima po područjima rada. Na Teksilstvu i kožarstvu to je Miljana Milijašević (IV-15), na području rada Hrana – Andrijana Pravilović (IV-1), na Hemiji – Dario Piuković (IV-9), dok je na trećem stepenu najuspešniji učenik Miloš Kozarski.

Obraćajući se prisutnima, Dario Piuković posebno se zahvalio svom mentoru, profesorki Ibolji Fenjveši, kao i odeljenjskom starešini Vladimiru Miljkoviću – na nesebičnoj pomoći i razumevanju.

- Svojoj generaciji želim puno uspeha u daljem životu i radu. Nadam se da će svi vaši ciljevi biti visoko postavljeni. Budite odlučni, hrabri i imajte veru u sebe jer život je ono što od njega učiniš! – poručio je vršnjacima.

Matursko veče održano je u restoranu „Spartak“ i trajalo do dva sata iza ponoći. U dobroj atmosferi, uz muziku i ples, izabrani su i mis i mister, a žiri je glasao i za najlepšu frizuru i haljinu. Važno je napomenuti da je sve prošlo bez incidenata, baš onako kako učenicima Hemijsko-tehnološke škole i dolikuje.

Dragi maturanti, srećno!

Naši partneri