Mini festival nauke


Very Simple Image Gallery:
Could not find folder /home/hemteh/public_html/hts.edu.rs/images/slike/articles/parlament/minifestivalnauke/

Učenici koji su pohađali seminar na temu aktivizma mladih dobili su zaduženje da osmisle jednu akciju u školi. Učenici su se odlučili da akcija bude u formi Mini festivala nauke gde bi svako područje rada predstavilo sebe na najzanimiljiviji način.
Na području rada Hemija i nemetali učenici su izveli zanimljive oglede, na Tekstilstvu i kožarstvu su se bavili ispitivanjem vune i pamuka, a na Proizvodnji i preradi hrane su merili učenike i profesore, pravili jelovnike... Osim toga održana je i debata na temu: „Novi crtaći su nasilni".
Akciju je finansirala organizacija ACCD, u saradnji sa CIP-om, u okviru projekta „Podrška inkluziji i aktivizmu mladih romske nacionalnosti".
U sprovođenju akcije učestovalo je 26 učenika i 9 profesora, a akciju je otvorila direktorica škole Iboljka Đokić. Akcija je realizovana 13. decembra 2012. godine.

Učenički parlament je organizovao humanitarnu akciju skupljanja slatkiša, igračaka i odeće. Direktorica škole Iboljka Đokić i učenice odeljenja II-13 su slatkiše odnele deci škole «Žarko Zrenjanin» 18.12.2012. godine. Igračke i odeća su donirani Karitasu.