Sve aktuelnosti

PRED UČENIČKIM PARLAMENTOM

Nakon što je predstavljen medijima i članovima Nastavničkog veća, projekat Erazmus + „Mi znamo kuda plovimo – tragovima EU“, u slici i reči našao se i pred Učeničkim parlamentom Hemijsko-tehnološke škole. U četvrtak, 10. novembra, Aleksandra Antal i Čila Horvat, učenice koje su dve nedelje boravile u Milanu, Italija, i stekle jedinstveno i dragoceno iskustvo, svoju priču podelile su sa predstavnicima Učeničkog parlamenta.

  • Radila sam u poslastičarnici „Adolfo Stefaneli“, pravila sitne kolače, makarone... Puno sam naučila vezano za struku, ali unapredila i engleski jezik, naučila nekoliko reči na italijanskom. Osim svojih, prenela sam i iskustva svojih drugarica Valentine Kolompar i Doroće Petraš koje su radile u poslastičarnici „Anrico Rizzi“ – rekla je Čila Horvat, učenica odeljenja III-4, budući poslastičar.

Svoja iskustva vezano za tekstilnu struku prenela je Aleksandra Antal, koja će, kao i sve devojke koje su učestvovale u projektu, dugo pamtiti boravak u Italiji. „Da mogu, opet bih ponovila!“ – dodaje Čila.