Sve aktuelnosti

OD IDEJE DO PROJEKTA

Hemijsko-tehnološka škola učestvovala je u manifestaciji “Projektna nedelja”, održanoj u Tehničkoj školi "Ivan Sarić", 10 i 11. maja. U okviru 14. “Projektne nedelje” prezentovano je više od 70 učeničkih projekata, a među njima su i “Zastupljenost pušača u uzrastu od 15 do 19 godina”, “Kako se hrane srednjoškolci” i “Kofein”, koji potpisuju učenici i profesori naše škole.

                Tradicionalna manifestacija, koja ima za cilj da promoviše kreativnost i inventivnost učenika, okupila je više od 150 subotičkih đaka koji su prezentovali svoje projekte, a među njima bili su i učenici Hemijsko-tehnološke škole: Jana Blagojević, Milica Vujković Bukvin, Dunja Drobac, Mirela Dušnoki, Ognjen Smiljić, Helena Gavrić, Fani Višnjei i Sonja Mašić, čiji su mentori: profesorke Nataša Nikolski, Ivanka Bašić Palković i Teodora B. Varga.

Mladim ljudima moramo pružiti šansu i podržati njihove projekte i ideje. Moramo ukazati na njihov značaj za grad i zemlju. Možda će upravo neki patenti koji su predstavljeni ovde jednoga dana služiti za rešavanje bitnih problema za grad. Ova manifestacija već 14 godina okuplja najkreativnije mlade ljude, što svedoči o tome da su obrazovne ustanove ozbiljno shvatile značaj kreativnosti i inovacija, te to svesrdno razvijaju i podržavaju kod svojih đaka – rekao je gradonačelnik Stevan Bakić, ističući da su istraživači, preduzetnici i naučnici najveća vrednost našeg grada, ali i države.

“Projektnu nedelju” organizuje Tehnička škola "Ivan Sarić" uz podršku Poslovnog inkubatora.