Sve aktuelnosti

MATURANTI, SREĆNO NOVO POGLAVLJE!

Hemijsko-tehnološka škola ispratila je još jednu generaciju maturanata. Nakon poslednjeg (najsvečanijeg!) časa sa odeljenjskim starešinama, svečanost održana u petak, 4. juna, na terenu u dvorištu škole, osim maturanata, okupila je i njihove roditelje, rodbinu, prijatelje, profesore… koji su zaključili isto – koliko je mladost lepa! Nadahnutim govorom od učenika završnih odeljenja oprostio se direktor škole Nikola Matković koji je uručio priznanja najboljima. Posebne čestitke zaslužuju: učenica generacije na srpskom nastavnom jeziku Anđela Lebović IV-15; učenica generacije na mađarskom nastavnom jeziku Fani Višnjei IV-2, kao i sportista generacije, mlada fudbalerka Staša Đokić, učenica odeljenja IV-9.

Hemijsko-tehnološka škola nagradila je i najbolje đake po područjima rada. Na području rada: Hemija, nemetali i grafičarstvo, to je Emilija Brešćanski, učenica odeljenja IV-11. Najbolja učenica na području rada: Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane je Fani Višnjei IV-2. Na području rada: Tekstilstvo i kožarstvo najbolja učenica je Anđela Lebović IV-15, dok je najbolji rezultat među učenicima trećeg stepena postigla Žofi Horvat, učenica odeljenja III-4.

Ove godine škola uvodi i praksu nagrađivanja učenika nezavršnih razreda, koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim takmičenjima. Za sjajne rezultate nagrađeni su: Dunja Drobac (I-9), Fani Višnjei (IV-2), Ivana Gabrić (III-15) i Dejan Sadojević (III-5).

            U nastavku programa Novi omladinski hor, pod dirigentskom palicom profesorke Emine Tikvicki, otpevao je pesme “Ledena” i “Za dobra stara vremena”. U programu na srpskom jeziku učestvovale su učenice odeljenja III-11: Sanela Rudić, Petra Horvat i Milica Praštalo. Program na mađarskom jeziku pripremila je profesorka Zita Berenji, angažovavši učenice odeljenja II-4: Marijanu Roka, Edinu Gašpar, Valentinu Kolompar i Čilu Horvat.

I dok su baloni leteli u nebo, maturanti su pohitali ka centru grada na tradicionalno fotografisanje, da bi se u osam časova okupili ispred restorana “Spartak” gde je, uz svečanu večeru, pesmu, izbor za mis i mistera, izbor najlepše haljine i frizure, organizovano dugo čekano i konačno dočekano – matursko veče. Koje je proteklo u više nego dobrom raspoloženju… Nakon kratkog predaha učenike čekaju završni ispiti i neko novo (životno) poglavlje…

Srećno, dragi maturanti!