Sve aktuelnosti

KOJI JE ZALOGAJ UKUSNIJI?

Predstavnici kompanije „Mini Pani“ obradovali su učenike Hemijsko-tehnološke škole u četvrtak, 24. novembra, kada su im u okviru kratkog predaha na času, poslužili dve vrste proizvoda – standardnu i duplu picu. Reč je o novom proizvodu kompanije, koji će zaživeti ukoliko prođe testiranje ciljne grupe – u ovom slučaju srednjoškolaca.  

  • Tu smo da testiramo novi proizvod – duplu picu. Interesuje nas mišljenje (i ukus) učenika srednjih škola, pa smo pripremili anketu čiji će rezultati odlučiti o tome da li uvodimo novi proizvod ili ne. Nakon što učenici probaju postojeću mini picu i nakon nje novu, duplu, zamolili smo ih da odgovore na pitanja vezana za izgled i ukus proizvoda. Pitali smo ih da li ima dovoljno fila, da li im se proizvod više ili manje sviđa u odnosu na postojeći, i zamolili da izdvoje omiljene ukuse. Posebno nas interesuje mišljenje đaka jer oni su naša ciljna grupa, a njihov i ukus odraslih često se razlikuju – zaključuje Suzana Mačković, koordinator menadžmenta kompanije „Mini Pani“ d. o. o.

U fokusu testiranja bili su prvenstveno učenici sa područja rada poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane. Deo njih školuje se po dualnom sistemu obrazovanja i deo prakse obavlja i u „Mini Paniju“.

  • Naši prehrambeni tehničari i pekari „uče kroz rad“, odnosno školuju se po dualu, i znanja i iskustva stiču i u kompaniji „Mini Pani“, sa kojom imamo dugogodišnju saradnju – naši učenici odlazili su i odlaze u fabriku, upoznavajući se sa strukom i zanimanjem, a kada završe školu, deo učenika zapošljava se upravo u ovoj kompaniji – ističe pomoćnica direktora Jadranka Vojnić Purčar.

Novo pecivo dopalo se Anastasiji Popović, učenici odeljenja III-1 (prehrambeni tehničar), koja nakon završetka srednje škole, sebe vidi upravo u pogonima „Mini Panija“ ili „Pionira“:

  • Volim ove proizvode, ova peciva, omiljeni su mi šunka-sir. Bilo je zanimljivo testirati nove ukuse, popunili smo i anketu, predložili nešto novo...

Budućem poslastičaru Viktoriji Kenjereš, učenici odeljenja II-4, ipak se više dopada „stara“ pica, mada ni novu ne bi odbila da joj neko ponudi:

  • Stara je hrskavija, čini mi se i začinjenija, meni ukusnija, mada ni nova nije loša. Zanimljivo mi je što su predstavnici „Mini Panija“ bili u školi, jer i mi smo njih jednom prilikom posetili i upoznali se sa prostorijama i načinom rada. Na licu mesta videli smo kako se prave krofne i ostalo pecivo, a posle bili i počašćeni - jeli, pili i fotografisali se. Pamtiću ovu posetu.