Sve aktuelnosti

ČISTE, NEGUJU I VOLE PRIRODU

Učenici odeljenja II-11, budući tehničari za zaštitu životne sredine, u okviru blok nastave, uređivali su prostor u dvorištu škole - oko košarkaškog terena i tribina, a potom pažnju posvetili i enterijeru, tačnije negovanju saksijskog cveća u hodnicima škole. Blok nastava organizovana je iz dva predmeta (ispitivanje tla, vode i vazduha; izvori zagađenja životne sredine), pod mentorstvom profesorke Marije Peić Tukuljac.

  • Sa poslom smo počeli u 7 i 30, kada i dolazimo na časove, tako da ustajanje nije bio problem. Jutro je biloprohladno, aliprijatno, a mi raspoloženi za rad. Dobilismoalat – lopate, grabljice, metle, kolica... Podelili smo se u grupe, prionuli na posao. Nadamo se da su rezultati vidljivi – objasniće Stefan Mandić i Stefan Sendi, kojima, saznajemo, ova vrsta posla nije strana jer i kod kuće često uzmu lopatu i metlu u ruke!

Da su svi učenici bili vredni i zadatku pristupili ozbiljno, potvrdila je i njihova profesorka, ujedno i ponosni razredni starešina odeljenja II-11. Planeta je u dobrim rukama...