DRAGI MATURANTI, SREĆNO!

U inat koroni (koja je termin pomerila za mesec dana) i u inat vrelini (od koje se usijao asfalt na terenu), maturanti Hemijsko-tehnološke škole u sredu, 23. juna, imali su ispraćaj kakav im dolikuje – svečan i veseo. Zvanični deo programa počeo je obraćanjem direktora škole Nikole Matkovića koji je dodelio i priznanja najboljima: Doris Cvik, učeniku generacije na srpskom nastavnom jeziku, i Sandri Šereš, na mađarskom; kao i sportisti generacije Matiji Marcikiću, dok je posebna pohvala za doprinos razvoju školskog sporta uručena Oliveru Jovanoviću. Nagrađeni su i učenici sa najboljim prosekom po područjima rada: Sandra Šereš (Hemija, nemetali i grafičarstvo), Žoka Kratofil (Poljoprivreda, proizvodnja i prerada hrane), Doris Cvik (Tekstilstvo i kožarstvo) i Leon Bilinović kao najbolji učenik odeljenja trećeg stepena.

Poetski oproštaj od maturanata pripremila je profesorka Gordana Jurić Veselinović, sa učenicama Ivanom Peršić i Leom Macanko (na srskom nastavnom jeziku), dok je profesorka Zita Berenji to učinila na mađarskom nastavnom jeziku (učenica Ines Zonai, uz pratnju gitare – Gerge Terenji). Za muzičko osveženje zadužene su bile: Milana Trbulin, Vanja Višnjić, Marina Vuković i Nevena Jovanović, uz stručnu podršku profesorke Emine Tikvicki. Nastupio je i Krištof Kovač, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole u Subotici.

Simbolično puštanje balona za kraj, i slavlje nastavljeno u Restoranu „Spartak“, ovaj put uz veliko iznenađenje koje je uprava škole organizovala i poklonila maturantima – nastup trubača. Bila je to sjajna uvertira u matursko veće koje je počelo u 20 časova i trajalo sve dok su, još uvek aktuelne mere to dozvolile. „Noć koja se pamti...“ – složili su se maturanti.

 

Naši partneri