ÖLTÖZTESSÜK HÁZI KEDVENCEINKET DIVATOSAN ÉS MELEGEN!

Kutyaeledelt, ruhákat és ropitartót készítenek iskolánk diákjai. Az ötlet a negyedikes modellező szakos osztálytól származik. Sárgarépa-, alma-, és marhahúsízű, sőt, vegetáriánus jutalomfalatokat is készítettek a tanulók. Ez csak pár ízfajta, amiket bemutattak péntek délelőtt. Ezeken kívül ropitartókat és különböző ruhákat is készítettek.

Nikoleta Hatala, a Vegyészeti és Technológiai Iskola diákja: „Azt a feladatot kaptuk a vállalkozás tanárnőtől, hogy hozzunk létre egy céget. Azután eszünkbe jutott, hogy felmérést végezzünk az emberek között, így azt vettük észre, hogy nagyobb a kereslet a kutyaruhák iránt. Végül a szakmánk szerint a hasznosat és a szeretetet ötvöztük, így létrehoztunk valami egyedit.”

Kata Suknović, a Vegyészeti és Technológiai Iskola tanára: „Egy céget alapítottak. Azután előálltak egy érdekes ötlettel a vállalkozás tanárnővel, hogy ruhákat készítsenek a kutyáknak. Mivel iskolánk több területtel foglalkozik, így a cukrászokat is bevontuk, hogy készítsenek csemegéket a kutyák számára.”

Nikola Matković, iskolánk igazgatója elmondta, az intézményben folyamatosak a különféle tevékenységek, amelyek segítik a tanulókat karrierjük elindításában: „A diákműhely nem új projekt iskolánkban. Már megpróbáltuk és bebizonyítottuk az előző generációkkal, hogy tudjuk, hogyan adjunk útmutatást a diákoknak arra vonatkozóan, hogyan tudják tudásukat gyakorlati módon alkalmazni egy adott termék létrehozása céljából.”

Az igazgató hozzátette, az iskolában készült kutyaeledelt és ruhákat egyelőre nem lehet értékesíteni, de tervezik ezt is. Reméli, hogy hamarosan a péksüteményekhez és a szappanjaikhoz hasonlóan árusítani tudják majd ezeket is.
(Pannon rtv nyomán)

20210317 01

 

20210317 02