ŠKOLA (KOJA) VOLI SPORTISTE

Zbog aktuelne situacije, prouzrokovane koronavirusom, polovina odeljenja I-11 Hemijsko-tehnološke škole, budući tehničari za zaštitu životne sredine, još nisu stigli da upoznaju talentovanu Zoru Takić kojoj je američki fudbal doneo i – prvu medalju!

- Član sam Kluba “Gorillas” iz Subotice i izabrala sam ovaj sport jer je drugačiji od ostalih. Sport je timski, postoje dve discipline: beskontaktni i kontanktni. Trening se sastoji od zagrevanja, zatim radimo određene vežbe koje nam trener zada toga dana. Ni tokom karantina nismo gubili kondiciju – vežbali smo cele zime! Poboljšala sam tehniku hvatanja. 

Hemijsko-tehnološku školu odabrala je jer joj se, kako kaže, oduvek sviđala hemija. Ali to nije jedini razlog.

- Uvek sam volela da gledam oglede, a sada i sama učestvujem u njima! Dopada mi se što imamo dobro opremljene laboratorije i radimo uvek zanimljive stvari. Osim toga, ovo je škola koja jako voli sportiste! Imamo dobre profesore, i već sada, u drugom polugodištu prvog razreda, mogu da kažem da nisam pogrešila…

Na časovima vredna i aktivna, na treninzima borbena, Zora je dokaz da škola i sport mogu da idu ruku pod ruku. Zato, hrabro, u nove pobede!